10 dakikada hazır demir ve protein bombası! Yumurtalı ıspanak tarifi, nasıl yapılır?

Yumurtalı ıspanak tarifi hem demir hem de protein bakımından oldukça zengin sağlıklı ve besleyici bir lezzet. İster kahvaltıda ister sahur da isterseniz de akşam yemeğinde hızlıca hazırlayarak afiyetle tüketebilirsiniz.

Yumurtalı ıspanak tarifi, yemeklik doğranmış soğanların zeytinyağında sotelenmesi ve üzerine yine yemeklik doğranmış ıspanağın eklenerek kavrulmasıyla hazırlanır. Kavrulan ıspanak ve soğanların üzerine kişi sayısı kadar yumurta kırılır ve beş dakikada yumurtalar pişirilir.

İşte besleyici ve enerji dolu bir güne başlamak için enfes yumurtalı ıspanak tarifi…

YUMURTALI ISPANAK TARİFİ



2 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA

Yumurtalı Ispanak Tarifi İçin Malzemeler;

  • 250 gram ıspanak, yıkanmış ve minik minik doğranmış
  • 1 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

Yumurtalı Ispanak Tarifi Nasıl Yapılır?



Adım 1

Yumurtalı ıspanak tarifi için öncelikle tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağını ve yemekli doğradığınız 1 adet soğanı ekleyerek kısık ateşte kavurun. Soğanların rengi dönmeye başlayınca minik minik doğradığınız 250 gram ıspanağı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Bu aşamada yarım çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.

Adım 2

Ispanaklar yumuşamaya başladıktan sonra bir iki tur daha karıştırın. Yumurtaları kırmak için sahanın ortasında iki tane boşluk açın ve bu boşluklara yumurtaları kırın. Beş dakika kadar bu şekilde pişirin ve üzerine yarım çay kaşığı kırmızı toz biberi serpip ocağın altını kapatın.

Yumurtalı ıspanak tarifiniz hazır, afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir