Azı yararlı, çoğu zararlı! Bu saatler arasında güneşe çıkmayın

Güneşten Korunma Yöntemleri

Güneş kremiyle korunun

En az SPF 30 ve üzeri koruma sağlayan bir güneş kremi kullanmaya özen gösterin. Güneş kremlerinin insan sağlığı üzerinde uzun dönemde kanserojenik bir etkiye sahip olduğunu gösteren bilimsel bir çalışma bulunmamaktadır. Aksine, bazı çalışmalar güneş kremi kullanımının deri kanserlerinin azalmasına yardımcı olduğunu göstermektedir. Bu nedenle düzenli güneş kremi uygulayarak deri kanseri gelişimini engelleyebilirsiniz.

Çinko oksit kremler ışınları geri yansıtır

Özellikle çocuklar, gebe ve emziren anneler için titanyum dioksit ve çinko oksit içeren güneş kremleri daha güvenlidir. Bu filtreler ciltten emilmez ve hormonal yan etki riski taşımaz. Güneş ışınlarını yansıtarak cildi korurlar. Güneşe çıkmadan önce yüzünüze, boyun, dekolte, kulak ve ellerinize güneş kremi sürmeyi unutmayın. Her 2-3 saatte bir yenileyin.

Kışın da krem sürmeyi ihmal etmeyin!

Ultraviyole ışınları her mevsimde cilde zarar verebilir, bu nedenle yaz-kış, güneşli-bulutlu her durumda güneş kremi kullanmalısınız. Güneş kremi ambalajındaki bilgilere dikkat ederek UVA ve UVB korumalı ürünleri tercih etmelisiniz.

Geniş çeperli şapka ve gözlük takın

Gövde alanı ne kadar az güneşe maruz kalırsa cilt hasarı o kadar az olur. Bu nedenle geniş çeperli şapka ve güneş gözlüğü takarak yüz, kulak ve ense bölgenizi koruyabilirsiniz. Ayrıca uzun kollu ve bacaklı giysiler de güneşten korunmanıza yardımcı olacaktır.

Gölgede kalın

Mümkün olduğunca gölgede kalmaya özen gösterin, ancak gölgede kalsanız bile güneş kremi sürmeyi unutmayın. Güneş altında geçirilen süreyi kısaltarak cildinizi koruyabilirsiniz.

Koruyucu hap alabilirsiniz

Güneş koruyucu haplar ekstra koruma sağlayabilir, ancak doktor tavsiyesiyle almanız önemlidir. Deri kanserine yatkın olanlar veya özel durumları olanlar için ek bir koruma sağlayabilirler. Solaryumdan uzak durarak cildinizi daha fazla koruyabilirsiniz.

Related Posts

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.

Erken ergenlik tehlikesine dikkat! Kızlarda 10 kat fazla görülüyor

Erken ergenlik, bazı çocuklarda boy kısalığına neden olabildiği için ebeveynlerin son yıllarda en çok kaygılandıkları konuların başında geliyor. Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Aliye Sevil Sarıkaya, erken ergenliğin erken ve doğru tedaviyle yönetilebilen bir durum olduğunu belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

Uyurken ortaya çıkan 2 belirti löseminin ilk sinyali olabilir!

Uykuda yaşanan bazı belirtiler, yalnızca bir yorgunluk ya da geçici rahatsızlık olarak görülse de, bazen ciddi hastalıkların ilk uyarısı olabilir. Uzmanlara göre özellikle yoğun gece terlemesi ve gece ortaya çıkan kemik ağrıları, löseminin erken evredeki sessiz sinyalleri arasında yer alıyor.

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

AKP’den yeni düzenleme: Eczanelerde tıbbî kenevir satılacak

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?