Yüksekova’da Doğal Bal Üretimi Cilo Dağı’nda Yapılıyor
Yüksekova’nın Cilo Dağı eteklerinde aylar öncesi bırakılan kovanlarla doğal bal üretimi gerçekleştiriliyor.
Aracılıkla 25 yıldır uğraşan Musa Ertunç ve ailesi, bu sene Cilo Dağı’nın eteklerinde bulunan Büyükçiftlik beldesine bağlı Suüstü köyünde üretim çalışmalarını sürdürüyor. Büyük zahmetlerle bıraktıkları kovanlardan elde ettikleri bal ile bereketli bir dönem yaşadıklarını belirten Ertunç, bölgede bulunan verimli çiçeklerde çalışan arılarından bu sene 3 tondan fazla bal beklediklerini ifade etti.
Arıcılıkla 4 senedir yoğun bir şekilde ilgilendiklerini belirten Ertunç, “Ailemiz geçimini arıcılıkla sağlıyor. Halihazırda 400 kovanımız bulunmakta. Bu yıl için 3 ton bal bekliyoruz ancak bu miktarın artabileceğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. Doğanın temiz bir ortamında Cilo Dağı eteklerinde üretim yaptıklarını belirten Ertunç, “Umuyoruz ki bu sezon verimli geçer.” dedi. – HAKKARİ