Nisan ayı işsizlik oranı İsviçre’de yüzleri güldürdü

İsviçre’de İşsizlik Oranı Nisan 2025 İtibarıyla Yüzde 2,8’e Düştü

İsviçre’de işsizlik oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 2,8’e gerileyerek son dört ayın en düşük düzeyine ulaştı. Bu oran, şubat ve mart aylarında yüzde 2,9 seviyesindeydi. İşsiz sayısı ise 2 bin 500 kişi azalarak 130 bin 100 olarak kaydedildi.

Özellikle genç işsizlik oranında da iyileşme görüldü. 15 ila 24 yaş aralığındaki iş arayanları kapsayan genç işsizlik oranı, mart ayındaki yüzde 2,6’dan nisan ayında yüzde 2,5’e düştü. Genç işsiz sayısı ise 600 kişi azalarak 11 bin 100’e indi.

Aynı dönemde işverenler tarafından bildirilen açık iş pozisyonları sayısı da düşüş gösterdi. Mart ayında 42 bin 500 olan açık pozisyon sayısı, nisan ayında 40 bin 900’e gerileyerek bin 600 azaldı.

Mevsimsel etkilerden arındırılmış işsizlik oranı ise nisanda önceki ayla aynı düzeyde, yani yüzde 2,8 olarak sabit kaldı. İsviçre ekonomisi, iş gücü piyasasındaki bu iyileşmeyle birlikte istikrarlı bir tablo çizerken, dolarla finanse edilen sektörlerde de güven ortamı korunuyor.

Related Posts

Ekonomist Artunç Kocabalkan: Altın yeniden 4000 dolarlara tırmanabilir

Ekonomist Artunç Kocabalkan: Altın yeniden 4000 dolarlara tırmanabilir

İhracat talebinde artış sınırlı kaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi verilerine göre mayıs ayında aylık yüzde 0,3 artışla 100,3’e yükseldi.

Bakan Bolat, Türkiye-Rusya ilişkilerinin ortaklık boyutuna evrildiğini söyledi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin siyasi anlamda istikrarlı, ekonomi, enerji ve turizm alanlarında gelişen, ortaklık boyutuna evrildiğini söyledi.

Euro Bölgesi’nde ekonomiye güven haziranda azaldı

Euro Bölgesi’nde ekonomi güven endeksi haziran ayında azaldı. Buna göre aylık bazda 0,8 puan düşerek 94’e indi.

ÇAYKUR’da birinci sürgün yaş çay alımları tamamlandı

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü birinci sürgün yaş çay alımlarını tamamladı.

Türkiye’de son 10 yılın en karlı yatırımı: Alan 20 katını kazandı

Türkiye, son on yılda konut ve kira fiyatlarındaki astronomik artışlarla yatırım açısından öne çıkarken, OECD ülkeleriyle arasında büyük bir fark oluştu. Özellikle son üç yılda katlamalı şekilde artan fiyatlarla Türkiye, konut yatırımında dünya …