Öğretmenlere 7 Gün Duyurusu

Öğretmenler, 7 gün sürecek yüz yüze mesleki çalışma programında, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında hazırlanan yeni müfredatla ilgili incelemeler yapıp raporlarını bakanlığa gönderecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı, 14 Haziran Cuma karne dağıtımıyla tamamlanırken Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar başlayacak.

20-21 Haziran ile 24-28 Haziran haftası öğretmenler için mesleki çalışma dönemi olarak belirlenerek öğretmenler için 7 günlük mesleki çalışma programı hazırlandı. Okulların kapanmasının hemen ardından Kurban Bayramı dolayısıyla il dışına çıkan öğretmenler için de kolaylık sağlandı.

MESLEKİ ÇALIŞMA, YENİ MÜFREDAT İNCELENMESİNİ BAZ ALIYOR

Bu yılki mesleki çalışma programı, Türkiye Yüzyılı Maarif Model’inin incelenmesine ayrıldı. Öğretmenler 7 günlük programın ilk 3 gününde, “Programın Ortak Metni” bölümünü inceleyecek, diğer 3 günde ise alanında program değişikliği olan öğretmenler, kendi alanlarına ilişkin oluşturulan yeni programı zümre olarak tahlil edecek. Alanında program değişikliği olmayan öğretmenler ise 3 günlük sürede bakanlıkça okul türüne özel hazırlanarak kendilerine gönderilen program doğrultusunda mesleki çalışmalarını yürütecek. Son gün ise öğretmenler kurul çalışmalarına katılacak.

İDARİ TATİL OLMASI HÂLİNDE PROGRAM 5 GÜN UYGULANACAK

Bayram sonrası idari tatil olması halinde ise program, 5 günde uygulanacak. İki gün ortak metnin incelemesi, 2 gün programı değişen öğretmenlerin zümreler halinde program incelemesi, bir gün de kurul komisyon çalışmaları yapılacak. İnceleme raporlarını “veri.meb.gov.tr” üzerinden yükleyerek bakanlığa ulaştıracak. Bu inceleme görevi neticesinde öğretmenlerin program farkındalığının artırılması ve öğretmen eğitimlerine ön hazırlık yapmaları amaçlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir