Ümit Özdağ’dan “Sinan Ateş” davası açıklamadı: Umudumuz, gerçek suçluların adalete teslim edilmesidir

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Sinan Ateş davasına ilişkin “Umudumuz, bundan sonra mahkeme sürecinin hiç olmazsa belirli temel ilkeler çerçevesinde Anayasaya ve yasalara uygun yürümesi ve suçluların, gerçek suçluların adalete teslim edilmesidir. ” dedi.

Ümit Özdağ, basın açıklaması Ankara’da sokak ortasında öldürülen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin yaptı. 

“Bu alçakça cinayetin gerçekleşmesinden bu yana ülkemizde yaşananlar hukuk devletinin nasıl tasfiye edildiğinin açık kanıtı olmak durumundadır” diyen Özdağ’ın açıklamasının tamamı şöyle:

“Sinan Ateş, Ankara’da sokak ortasında gündüz gözüyle kameraların önünde infaz edilen bir akademisyendir. Bu alçakça cinayetin gerçekleşmesinden bu yana ülkemizde yaşananlar hukuk devletinin nasıl tasfiye edildiğinin açık kanıtı olmak durumundadır. Başından sonuna kadar yaşanan bütün gelişmeler hukukun üstünlüğü ilkesinin askına alındığını göstermiş ve neticede Ayşe Ateş Hanımefendi dava ile ilgili hiçbir görevi ve yetkisi olmayan Cumhurbaşkanından yardım istemek zorunda kalmıştır. Bu durum bile olayın geldiği noktanın vahametini göstermek için yeterlidir.

Umudumuz, bundan sonra mahkeme sürecinin hiç olmazsa belirli temel ilkeler çerçevesinde Anayasaya ve yasalara uygun yürümesi ve suçluların, gerçek suçluların adalete teslim edilmesidir. Bu olmaz ise kamu vicdanında çok derin bir yara açılacak. Hiçbirimiz can güvenliğimiz konusunda güven içerisinde olamayacağımız gibi katillerin cezalandırılacağı hususunda da bir güvenceyle halk karşı karşıya olmayacaktır.

Özetle, bu alçakça cinayet işlendiği günden bu yana Zafer Partisi olarak olayların izleyicisi olduysak bugünden itibaren de avukat, hukukçu arkadaşlarımızla mahkeme sürecini yakından izlemeye, kamuoyuna bu konudaki görüşlerimizi açıklamaya devam edeceğiz.”

TIKLAYIN-Sinan Ateş davasının ilk duruşmasında 8 sanık savunma yaptı | Tetikçi Eray Özyağcı: Sadece ayaklarından vurdum, ben kimseyi öldürmedim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir